Kuchařské recepty - výběr ověřených dobrot
PřekladatelPřekladyO Tau a ctnostiReceptyBlog

Kuchařské recepty


V sekci "Recepty" představuji chutná (ač možná ne vždy zdravá) jídla, která zvládnu uvařit i já. :-) Jak už napovídá název této gastronomické domény ("bona" znamená dobrý, "lingua" znamená jazyk v ústech, případně řeč), cílem je představit to nejlepší z kouzelného světa gastronomie. Kulinářské poklady. Ověřené a vyzkoušené na vlastní chuťové buňky.

(Sekce je ve výstavbě)

Bábovka
Nové:
Rebarbora
Špagety Zelenina Kapří řízky
Bábovka
Rebarborový koláč
Špagety s olivami
Zeleninový talíř
Kapří řízky
Šneci
Šneci

Svět gastronomie mě vždy fascinoval. Z jednotlivých syrových ingrediencí, jako kouzlem, vzniká něco úžasného... Už roky prohlašuji, že až nebude zájem o mé překlady, otevřu si vlastní hospodu a budu ve svém a mezi svými. :-) Zatím mám ale jako překladatel stále práce nad hlavu a má kariéra kuchaře se tak opětovně odkládá na neurčito... Co nadělám. :-) Realizuji se tedy alespoň v této sekci, kde najdete ty nejmňamkovnější recepty. :-)

Překlady jídelních lístků mě proto baví snad úplně nejvíc. Velkou radostí byly i překlady pro Muzeum gastronomie v Praze - To se při práci sliny jen sbíhaly... :-)

Reklama na stránkách Muzea gastronomie

Mým záměrem je vytvořit digitální místo, kam budu moci sám s jistotou kdykoli sáhnout a ověřit si postup přípravy daného pokrmu. Je to taková moje soukromá kuchařka, zpřístupněná online i pro vás. Recepty budu postupně doplňovat. Koneckonců, kdo ještě nenapsal vlastní kuchařku, jako by dnes ani nebyl... ;-)

K jídlu nebo po jídle - třeba si rádi něco přečtete:

Film Tacho o zákulisí závodů aut Prodávat je lidské od Daniela Pinka Sci-fi román Symbolion O Tau a ctnosti - soukromá interpretace základního taoistického kánonu Klingonský slovník Život člověka Muzikál Bílý dalmatin

:-)